איך לבחור הוצאה לאור?

רבים פונים אלי ומספרים שהם סיימו לכתוב ספר (וזה המקום להזכיר: זהו כתב יד, עדיין לא ספר, הוצאות לאור מקפידות על טרמינולוגיה נכונה ובצדק), נפגש עם הוצאה, קיבל הצעה, וכעת הוא לא בטוח אם זו ההוצאה הנכונה. אז הנה המדריך השלם: איך לבחור הוצאה לאור? (הפנייה בלשון זכר וכמובן מיועדת לנשים ולגברים כאחד).

1. ראשית כל אל תמהרו. ישנן עשרות רבות של הוצאות רלוונטיות ולא בטוח שההוצאה הראשונה שאתם נתקלים בה (או שהיא נתקלת בכם) היא ההוצאה הנכונה עבור כתב היד שלכם.
קחו את הזמן כדי שלא תתחרטו אחר כך כמו רבים אחרים.

2. הסעיף המעצבן: אם סיימתם עכשיו כתב יד אתם בטח לחוצים להוציא אותו לאור ואתם גם יכולים, אבל זו טעות לעשות את זה מיד. קודם כל חשוב שכתב היד שלהם יהיה במצב הטוב ביותר האפשרי. לשם כך בקרו בקטגוריה עצות לכותבים ובהדרכת הוידאו.

3. בהנחה שכתב היד שלכם אחרי עריכה עצמית אינטנסיבית או עבר עבודה עם עורך, זה הזמן לפנות להוצאות לאור. ראשית כל וודאו מהו הזאנר של כתב היד: פרוזה, ספר ילדים, ספרות רומנטית\אירוטית, שירה?

4. בקרו ברשימה של הוצאות ספרים מומלצות ובבקשה קראו אותו עד הסוף כי יש בהמשך לינקים לרשימות נוספות, כמו של שירה, ספרי ילדים, והוצאות עצמאיות.

5. בעיקרון אפשר לשלוח לכל אחת ואחת אבל בררו קודם כל אם ההוצאה בכלל מקבלת כעת כתבי יד. נכון לעכשיו חלק מההוצאות סוגרות את שעריהן. כמו כן בררו אם כתב היד שלכם מתאים להוצאה על ידי ביקור באתר שלהם תחת "משלוח כתבי יד".

6. שילחו את כתב היד לכמה הוצאות רלוונטיות, אל תסתפקו באחת. אני חוזר כי רוב השאלות שמופנות אלי שואלות על הוצאה אחת בלבד. קבלו הצעות מכמה וכמה הוצאות. זה לא רק יעזור לכם בבחירה, אלא גם ייתן לכם מושג לגבי עלויות. אפשר קודם כל לשלוח להוצאות המסורתיות. קחו בחשבון שההוצאות המסורתיות מקבלות אחוז מזערי מכתבי היד שנשלחים אליהן, ולעיתים התהליך לוקח חודשים ארוכים. הוצאות עצמאיות יכולות להיות זריזות יותר, וסיכויי הקבלה גבוהים יותר.

7. אספו את כל ההצעות מכל ההוצאות והשוו ביניהם. קיבלתם כמה הצעות ואתם מתלבטים? עברו לשלב הבא:

איך לבחור הוצאה לאור

איך לבחור בין הוצאות לאור שהציעו להוציא את הספר ?

1. לבקר באתר ההוצאה, לראות אילו ספרים היא מוציאה, להתרשם מהם. האם אופי הספרים מתאים לכתב היד שלכם? האם אתם רואים את הספר שלכם מופיע שם?

2. לשוחח עם סופרים שהוציאו באותה הוצאה. היום אין בעיה למצוא פרטים של סופר, יש פייסבוק, יש עמודי נחיתה כמעט לכל ספר עם פרטים מלאים. התגברו על הביישנות ובקשו מהם חוות דעת. מעריך שתתפלאו כמה סופרים ישמחו לעזור לכם. סעיף זה חשוב מאוד!

3. בקרו בקבוצות פייסבוק של סופרים וחפשו מידע או שאלו על הוצאה ספציפית.

4. חכו, במידת האפשר, לכל התשובות. השוו בין ההצעות, סעיף מול סעיף. במידה ויש פערים גדולים בשירותים בין הוצאה להוצאה בררו מהי הסיבה. אם הוצאה אחת מציעה לכם, למשל, עריכה ספרותית ברמה גבוהה, השירות עולה יותר כסף. בכל מקרה בקרו בפוסט: 7 הטעויות שסופרים עושים בבחירה של הוצאה לאור

5. בידקו עם ההוצאות אפשרות להוזלה. אם ישנם סעיפים שפחות חשובים לכם כמו שיווק שאתם יכולים לעשות בעצמכם או לוותר לגמרי. ממליץ לא לוותר בשום אופן על עריכה ספרותית טובה ועריכה לשונית, עיצוב העטיפה, ועימוד. אם אתם עוברים תהליך עריכה מלא עם עורך חיצוני סכום העריכה צריך לרדת מהמחיר הכולל שההוצאה מציעה לכם.

6. ישנן הוצאות שבשלב ראשון ממליצות להדפיס מעט ספרים (כ- 300), לא לצאת לחנויות בינתיים, ולבדוק את ההיתכנות המסחרית שלהן. זוהי נקודה שיש בה היגיון. קחו בחשבון שאם אתם עובדים כך ישנה עלות נלוות בהדפסה הנוספת, בררו מהן העלויות, בנוסף קחו בחשבון שהפצה לחנויות עולה סכום נוסף.

7. לפני שאתם חותמים על חוזה הוצאה לאור קיראו את הפוסט: חתימת חוזה עם הוצאה לאור

מקווה שעכשיו יש לכם את כל התשובות איך לבחור הוצאה לאור. אם עדיין יש לכם שאלות פנו אלי במייל: ofiroz2010@gmail.com

בהצלחה וסבלנות סבלנות סבלנות…

כל הזכויות שמורות לאופיר עוז 2020©

תנאי שימוש

מדיניות פרטיות